KOSTHOLD

For å endre din livsstil og livskvalitet er det fem områder vi må se på. Hvor vil du og hva ønsker du og oppnå med din kropp og helse? Hvor er du i dag og hva er veien til dine mål?  De 5 områdene: Styrke, Tøying, Kondisjon, Kosthold, Ergonomi.

KOSTHOLD

For at kroppen skal fungere optimalt er vi helt avhengig av å dekke behovene for alle næringsstoffene. Alle sammen spiller sentrale roller i vår fysiologi, og når noe mangler så er det noe som ikke fungerer som det skal. Hvor mye vi trenger av hvert næringsstoff varierer en del.

De energigivende næringsstoffene (karbohydrat, fett og protein) er viktige for å tilføre den energien vi trenger for å overleve og fungere, og fett og protein fungerer i tillegg som byggesteiner. De ulike vitaminene og mineralene har viktige funksjoner overalt i kroppen, blant annet for å kunne utnytte oss av energien i maten vi spiser.

 

For å dekke behovene for de energigivende næringsstoffene gjelder det å spise nok mat. Spiser vi mer enn vi trenger vil den overflødige energien lagres som fettvev og vi legger på oss. Spiser vi derimot mindre enn vi bruker må vi hente ut lagret energi fra fettvevet, og vi blir slankere.  Behovene for vitaminer og mineraler dekkes vanligvis i et normalt kosthold, men spiser du veldig ensidig eller lite kan du risikere å utvikle mangeltilstander.

Please reload